top of page

למה דוקא עוגיות מקרון






הן העוגיות הכי יפות בשולחן.

"אמנם עוגיות המקרון שוקלות רק גרמים בודדים, אבל זה מספיק כדי לגרום לחושים לרטוט בהנאה.. קליפתם דקה, פריכה, מעוגלת מעט בצורתה, בעלת צבעים מפתים ועיצוב אשר גורם להשתוקק להם, לטרוף אותם בעיניים וללטף את המשטח החלק שלהם. הטעמים שלהם מגרים את האף וכאשר נוגסים בפריכות הזאת, חשים עקצוץ של הנאה והחיך בסופו של דבר מתוגמל". פייר הרמה.

מה כבר אפשר להוסיף על מה שאמר כהן המקרונים הצרפתי, פייר הרמה?

עוגיות מקרוֹן הן עוגיות מרנג צרפתיות העשויות מחלבונים, שקדים טחונים, סוכר לבן ואבקת סוכר. עוגיות "סנדביץ'" אלו ממולאות בד"כ במילויים כמו גנאש, קרם חמאה, ריבות וכל מיני וריאציות מעניינות. עוגיות המקרון מזוהות ביותר עם צרפת, אך יש הטוענים שמקורן באיטליה.יש הבדל בין עוגיות המקרוֹן לעוגיות מקרוּן. מקרוּנים הינם שם כללי לעוגיות ללא קמח, חמאה, מרגרינה או שמן. הבסיס לעוגיות אלו הוא חלבוני ביצה.

ב-20 למרץ מציינים בעולם את "יום המקרון".

 







 

אז מי ומה הן עוגיות המקרון?




 

הן העוגיות הכי יפות בשולחן

 





אבל מה זה יופי לעומת האופי.. יש להן טעם משגע, הציפוי הקראנצ'י עם המילוי המשתנה יוצר חוויה לחיך

 







 

הכי מגוונות - אין להן טעם אחיד. לכל עוגיה יש טעם שונה - תלוי איזה מילוי שמים בפנים





אפשר לעשותן עם מילוי שוקולדי, וניל, פירותי, חמאתי... אין סוף לוריאציות


 



עוגיות המקרון נחשבות לעוגיות הכי יוקרתיות






הן העוגיות השולטות בבירת הפטיסרי העולמית - פריז

 

 

בהנחה שלא שמים מילוי עם גלוטן, הן עוגיות ללא גלוטן - טוב גם לשומרי הכשרות בפסח וגם לצליאקיסטים.

 

 







אפשר להכין מילוי פרווה ובכך העוגיות טובות לרגישים לחלב, וגם מהוות קינוח פרווה יפהפה ומושלם



אפשר לנייד אותם ממקום למקום

אפשר לקשט איתם עוגות

 





 

 

יתרון חשוב מאד : אפשר להכין מקרונים ולהקפיא למשך חודשים (ללא המילוי), וכשצריך להכין קינוח פשוט שולפים אותם מהמקפיא וממלאים אותם בגנאש.- המקרונים נהיים טעימים יותר אחרי שהם מבלים לפחות יום במקרר, כך הם סופגים את הלחות של המילוי / גנאש -







אפשר לקשט אותם איך שרוצים

 





 

 

אפשר לקשט אותם בסגנון יוקרתי

 




אפשר לקשט אותם בסגנון "ילדותי"


זה די פשוט להתאהב בעוגיות המקרון ..








bottom of page