חום לחות ועוגיות מקרון
אמנם עוגיות המקרון מורכבות ממעט מרכיבים, אך ישנם כ"כ הרבה גורמים אשר משפיעים על ההצלחה של הכנת עוגיות אלו.
מזג אוויר, או יותר נכון אחוזי לחות גבוהים משפיעים על הכנת המקרונים.
ככל שהלחות גבוהה יותר כך למקרונים לוקח יותר זמן להתייבש, במיוחד אם מכינים מקרונים בשיטה המהירה, העדינה והבעייתית – השיטה הצרפתית.
לחות מוגזמת כמו שיש ביולי אוגוסט, או לחות בימים גשומים הינה "אוייב" של המקרונים. הלחות הינה גורם חיצוני שאין לנו שליטה עליו. בימים בהם הלחות גבוהה מומלץ לייבש את המקרונים בחדר ממוזג, ולא בחדר שבו הלחות גבוהה. ככל שהלחות גבוהה יותר ככה המקרונים נלחמים עם הלחות ולוקח להם זמן רב יותר להתייבש.
אז מהם הפתרונות? אם מכינים מקרונים בשיטה הצרפתית – יש לייבש את המקרונים בחדר ממוזג, אחרת הם ימשיכו להזיע ויסרבו להתייבש…
אפשר גם להשתמש באבקת מרנג או אבקת טרטר בזמן שמקציפים את החלבונים, אבקות אלו עוזרת לייצב את החלבונים.
למי שהתייאש אפשר להכין עוגיות מקרון בשיטה האיטלקית (יש אנשים המעדיפים שיטה זו בלי קשר ללחות), השיטה הזו פחות מושפעת ממצב הרוח של הלחות.
במקרה שתהיתם, תמונות אלו צולמו בחורף, אם זה היה מצולם בקיץ המקרונים לא היו עומדים בחום ונמסים, בדיוק כמו שוקולד אשר נמס בחום של הקיץ..